Kompakt Sürücüler

AnasayfaPres Besleme Sistemleri / Kompakt Sürücüler

Slide
Play
Slide
Play
Slide
Play
Slide
Play
Slide
Play
Slide
Play
Slide
Play
previous arrow
next arrow

Kompakt sürücüler, progresif uygulamalarda kullanılmak üzere, dar alanlarda çalışmak için özel olarak geliştirilmiş pres besleme sistemlerdir. Sürme hızı ve doğrultma kalite beklentisinin optimum olduğu uygulamalarda kullanılmaya uygundurlar. Kompakt sürücüler, günümüzde en yaygın olarak kullanılmakta olan rulo sac sürücülerdir. Farklı merdane çapları ve doğrultma grubu tasarımları sayesinde yüksek dayanımlı malzemeler de dahil olmak üzere tüm sac tipleri ile çalışmak mümkündür.

 

Daha hızlı ve yüksek doğrultma kalitesi gerektiren uygulamalar için Loop Tip Sürücüler tercih edilebilmektedir.

Kompakt Sürücü Genel Özellikleri

- 0,4mm ~ 12mm Aralığında Rulo Sac Kalınlık Kapasitesi

- 20mm ~ 2000mm Aralığında Rulo Sac Genişlik Kapasitesi

- 20m/dk'ye Kadar Ulaşan Hat Hızı

- Hidrolik Pilotlama Sistemi

- El Çarkı ile Hassas Kalıp İçi Pozisyon Ayarı

- Harici Enkoder kontrolü ile ±0,1mm Rulo Sac Sürme Hassasiyeti

- Destek Merdaneli Doğrultma Grubu Seçeneği

Rulo Yükleme Arabası

Forklift veya vinç vasıtası ile yükleme arabasının üzerine bırakılan rulo sac, kumanda kontrolü ile tambura hızlı ve güvenli bir şekilde takılır. Rulo yükleme arabası, Z eksenindeki hareketini hidrolik piston ile, Y eksenindeki hareketini ise ac motor tahriki ile yapar. Üzerine yüklenen rulonun arabanın hareketi esnasında devrilmesini engellemek için kılavuz kollar bulunmaktadır.

Servo Motorlu Rulo Dayama Ayakları

Rulo sacın tambur üzerine merkezlenmiş bir şekilde takılması, servo motor kontrollü rulo dayama ayakları ile yapılır. Kullanılacak sacın genişliği operatör paneline girildiğinde rulo dayama ayakları servo motorlar ile tambur merkezinden iki tarafa eşit şekilde açılarak istenilen genişliğe gelir. Böylece rulo sacın tamburda merkezden kaçık bağlanma ihtimali ortadan kalkar. Rulo yükleme işlemi çok daha hızlı ve güvenli olarak gerçekleşir.

Timsah

Doğrultma sürme grubu sac giriş tarafından yaklaşık 20 derecelik bir açı ile açılır. Bu sayede sacın doğrultma sürme grubu içerisine rahat bir şekilde girmesi sağlanır. Bu özellik sayesinde yeni rulo bağlama sırasında yaşanan vakit kaybı minimum seviyede olur. Doğrultma sürme grubunun bu açılma hareketi iki taraftan hidrolik pistonlar ile gerçekleşir.

Servo Motorlu Kılavuzlar

Doğrultma sürme grubu giriş ve çıkışında bulunan sac kılavuzlama milleri servo motorlar ile ayarlanır. Kullanılacak sacın genişliği operatör paneline girildiğinde kılavuzlama milleri merkezden iki tarafa eşit şekilde açılarak istenilen genişliiğe gelir. Böylece rulo sacın doğrultma sürme grubunu içerisinde merkezlenmiş olarak kalıba kadar ulaşması sağlanmış olur. Bu ayarın servo motorlar ile yapılması ayarın hassas ve çok hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Kalıp tanıma sistemi paketi ile dahil edilebilir.

Servo Motorlu Doğrultma Ayarı

Doğrultma grubundaki üst merdanelerin her biri ayrı ayrı kontrol edilebilir. Bu kontrol sac düzlemsellik ayarının daha hassas bir şekilde yapılmasını sağlar. Üst gruptaki her bir merdane servo motor ile tahrik edilirek baskı ayarı yapılır. Operatör paneli üzerinden girilen pozisyon ayarı otomatik olarak gerçekleşir. Operatör paneli üzerinden merdanelerin güncel pozisyonları hassas olarak takip edilebilir.

Pozisyon Kontrollü Yükseklik Ayarı

Doğrultma sürme grubunun yükseklik ayarı motorlu bir sistem
ile otomatik olarak gerçekleşir. Operatör paneline tabla
üzerinden kalıp sac giriş mesafesi girildiğinde sürücü girilen
değere otomatik olarak yükselir veya alçalır. Pozisyon kontrolü
gövde üzerindeki lineer cetvel ile yapılır.

Harici Enkoder Kontrol

Harici enkoder uygulaması ile sürme merdaneleri ile sürülen sac ikinci bir kontrolden daha geçer. Sürme merdanelerinin yaptığı ölçüm ile enkoder tekeri tarafından yapılan ölçüm sürme işlemi yapıldığı süre boyunca anlık olarak kontrol edilir. Sürme işlemi sırasında olası bir patinaj veya kaçırma ihtimalinde bu kayıplar aynı anda tolere edilerek sürme işlemi gerçekleşir.

Hidrolik Giyotin

Giyotinin makas operasyonun herhangi bir sebeple durması durumunda, kalıpla sürücü arasındaki sacı kesebilmektedir. Ayrıca transfer sistemleri için boy kesme işlemi yapmak üzere yüksek hızlı ve bıçak boşluk ayarlu versiyonları da mevcuttur.